Noten-bananenbrood

Een plakje van dit noten-bananenbrood smaakt heerlijk bij de lunch naast bijvoorbeeld een goedgevulde salade. Maar het kan ook prima bij de koffie als vervanger van een koekje, vooral wanneer het nog lekker warm is.

Je kunt dit noten-bananenbrood heel goed in de vriezer bewaren. Snijd het dan eerst in plakjes, en doe bijvoorbeeld in porties van 2 plakjes in de vriezer. Het is dan heel gemakkelijk om een portie noten-bananenbrood mee te nemen naar het werk. Eén brood geeft ongeveer 14 plakjes.

Ingrediënten

  • 2 à 3 bananen(ligt er aan hoe groot ze zijn)
  • 60 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosmeel
  • 4 eieren
  • 7 el gesmolten kokosolie
  • 1 tl bakzout
  • 2 handjes rozijnen, 1 handje hazelnoten en amandelschaafsel naar smaak
  • snufje Keltisch zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200º

Meng bananen, amandelmeel, eieren en kokosolie in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg nu de kokosmeel, bakzout en Keltisch zeezout toe en meng weer tot een glad beslag. Voeg op het laatst de hazelnoten toe, maar laat de keukenmachine niet te lang meer draaien, zodat de hazelnoten niet helemaal fijn gemalen worden. Roer nu met een spatel de rozijnen er door. Doe dan het mengsel in een bakvorm(bv cakeblik) bekleed met bakpapier. Bestrooi het brood met amandelscha20161116_164719afsel en plaats 45 minuten in de oven.

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s