Over

Leef Paleo is een informatieve website over de paleo leefstijl. Ik schrijf in mijn blog over paleo in de breedste zin van het woord, van recepten en tips, tot wetenschappelijke inzichten en informatie over voedingsmiddelen.

Over mij:

Ik ben Boukje Hoekstra, 36 jaar, moeder van een zoon(10) en een dochter(13). Sinds een jaar eet ik paleo. Daarnaast werk ik in een middelgroot ziekenhuis als medisch secretaresse en studeer ik voor natuurgeneeskundig therapeut, waarvan orthomimg_20151016_151910oleculaire geneeskunde een onderdeel is. Ik zoek de combinatie vaak in de kennis vanuit de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeswijzen, om tot een weldoordachte, gezonde leefwijze te komen. De paleo leefstijl sluit hier perfect bij aan.

Een paleo leefstijl staat naar mijn idee voor:
– gezonde en verantwoorde voeding
– sport en beweging
– mentale gezondheid en niet te veel stress
– plezier beleven aan lekker koken en samen eten

Ik wil met deze website mijn steentje bijdragen aan de bewustwording van wat gezonde voeding nou echt is. Ik geef tips en deel recepten om het vooral in de praktijk niet te moeilijk te maken. Ook maak ik weekmenu’s op maat. Neem hiervoor contact met me op via het contactformulier.

Gezond en lekker eten is niet lastig, het is genieten!

Vorig jaar ben ik zelf volledig overgestapt op de paleo leefstijl. Hoewel het in het begin zoeken is naar producten en recepten, heb ik mijn draai hierin al gauw gevonden en heeft het mij vele gezondheidsvoordelen opgeleverd.

Paleo in het kort uitgelegd:

Paleo producten
– veel groente
– fruit
– eieren
– noten, zaden, pitten
– vlees, vis, gevogelte
– goede vetten zoals kokosolie, ghee, roomboter

Geen paleo producten
– suiker / zoetstoffen
– granen
– zuivelproducten
– aardappels
– peulvruchten / pinda’s / soja
– E-nummers
– slechte vetten zoals zonnebloemolie, margarine, halvarine, bakboter